Tesisat Temizliği Nedir?

1 mm.lik kireç veya kışır tabakası yaklaşık % 7-8 oranında verimlilik kaybına neden olur. Kombi ve radyatörlerinizde, kullanım yılında, kullanılan suyun sertlik derecesine bağlı olarak sisteminizde oluşmuş kireç ve katmanlar sizin her yıl yaklaşık %30 daha fazla fatura ödemenize neden olur!

Nasıl Yapılır ? 

Tesisatın türüne göre  kombi altından, Banyodan yada herhangi bir petekten yapılan bir bağlantı ile tek noktadan tüm tesisatınız ilaçlı ve makinalı olarak temizlenir. Tesisatta kullandığımız ilaçlar, tesisatlar için özel imal edilmiş pas kireç sökücü  ve tesisat koruyucu olarak imal edilmiştir.

Tesisat Temizliği Nedir? 

Hareketli su aşındırıcı bir etkiye sahiptir. Kombi kalorifer tesisatlarındaki su temas ettiği yüzeylerden (radyatörler, vanalar, kombi içindeki metal ve plastik parçalar, contalar) aşındırarak kopardığı parçacıkları (pas, çamur vs.) bünyesine kattıkça daha aşındırıcı olur. Dolayısıyla gün geçtikçe paslanma ve çamurlaşma artarak devam ederken, malzeme sorunları da farklı boyutlara ulaşır, su damlatmalar, kombide arızalar, pompa blokajları, kombi ve tesisatta sesli çalışma vs. Bir de suyun yapısında bulunan kireç tesisattaki suyun hızlı ısınıp soğumasından dolayı ayrışınca tesisattaki problemler daha da büyür.Tesisatta tıkanıklıklar buna bağlı olarak sirkülasyonun zayıflamasıyla bazı radyatörlere ısı ulaşamazken bazı radyatörler az ısınır bazılarının yarısı sıcak yarısı soğuk olur. Kirecin radyatör yüzeyinde oluşturduğu tabaka izolasyon etkisi göstererek ısı transferini azaltır. Tüm bunlar hem konforu hem de ısınma maliyetlerini olumsuz etkiler ve böylelikle cebimizden daha çok para çıkmış olur. Tesisat Temizliği bunun için çok önemlidir.Tesisat Temizliği ile % 20-30 a kadar tasarruf sağlayabilirsiniz.

Firma Bünyesindeki Hizmetler ;

Doğalgaz Tesisatı Projelendirme ve Taahhüt
Mekanik Tesisat Proje ve Taahhüt
Sıhhi Tesisat
Isıtma Tesisatı
Yangın Tesisatı
Isı Yalıtım Projesi
Kombi – Şofben – Klima Satışı / Bakım – Onarım – Montaj
Tesisat ve Petek Temizliği
Topraklama Raporu
Baca Çekiş Kontrol Raporu